Болтон звинуватив Трампа у постійній брехні

Болтон звинуватив Трампа у постійній брехні

Колишній помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон звинуватив Дональда Трампа в неодноразовій брехні.

Про це він заявив у короткому фрагменті інтерв’ю телекомпанії ABC, яке повністю вийде в ефір у неділю.

“Чи бреше президент?” – задала Болтону питання ведуча Марта Раддац. “Так, і не перший раз”, – відповів Болтон, підтвердивши, що не розмовляв з Дональдом Трампом з моменту свого відходу з поста помічника президента з національної безпеки.

На питання про те, чи має намір він в майбутньому розмовляти з Трампом, Болтон відповів: “Сумніваюся в цьому”.

Болтон дав інтерв’ю напередодні очікуваного виходу в світ його мемуарів “Кімната, де це сталося: мемуари Білого дому” (The Room Where It Happened: A White House Memoir). Адміністрація Трампа намагається через суд не допустити публікацію книги в її нинішньому вигляді, посилаючись на те, що в ній міститься багато секретних даних, не призначених для широкої публіки.

Болтон був відправлений у відставку з поста помічника з національної безпеки в вересні минулого року. Його мемуари, що містять вельми неприємні оцінки, повинні були вийти в світ у березні, однак потім їх публікація була відкладена до травня.

В кінці квітня стало відомо, що книга повинна вийти 23 червня. Видавництво Simon and Schuster в минулу п’ятницю опублікувало передмову до книги, згідно з яким Болтон, зокрема, порівнює підхід господаря Білого дому до зовнішньої політики з угодами з нерухомістю, що веде до ослаблення позицій США.

Поділитись