Болтон заявив, що Трамп намагався використовувати владу України в своїх політичних цілях

Болтон заявив, що Трамп намагався використовувати владу України в своїх політичних цілях

Президент США Дональд Трамп використовував свої можливості, щоб домогтися від української влади розслідування щодо свого політичного суперника Джозефа Байдена.

Про це заявив еолишній помічник президента з національної безпеки Джон Болтон в інтерв’ю телекомпанії Fox News в зв’язку з виходом у світ його мемуарів “Кімната, де це сталося: Мемуари Білого дому” (The Room Where It Happened: A White House Memoir).

“Судячи за моїми спостереженнями, президент Трамп використовував на Україні владні повноваження, щоб сприяти своїм власним політичним цілям”, – сказав він.

“Я не кажу, що Трампа не потрібно було піддавати імпічменту, я говорю лише про те, що були викликають жаль дії, не всі з яких були б приводом для імпічменту, – продовжував Болтон. – Але демократи, домагаючись імпічменту Дональда, взяли на озброєння стратегію, яка явно вела до невдачі, оскільки вони переслідували насамперед свої вузькополітичні мети”.

У вересні 2019 Палата представників з подачі демократів оголосила про запуск процедури імпічменту щодо Трампа. Як стверджували законодавці-демократи, Трамп намагався переконати президента України Володимира Зеленського провести розслідування діяльності на Україні сина Байдена в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Болтон був відправлений у відставку з поста помічника з національної безпеки в вересні минулого року. Його мемуари, що містять досить негативні оцінки діяльності Дональда Трампа, вийшли в світ у вівторок.

Поділитись