Богдан Безпалько: Росії потрібно готуватися через хаос в Білорусі

Богдан Безпалько: Росії потрібно готуватися через хаос в Білорусі

Вплив Росії в сусідній Білорусі мінімальний, в той час як хвиля протестів тільки починає підніматися, заявив політолог і член Ради з питань міжнаціональних відносин при президенті РФ Богдан Безпалько.

Він переконаний, що Лукашенко скоро буде змушений піти.

«Як би він не чіплявся за владу і президентське крісло, йому доведеться піти», – зазначив Безпалько. Він підкреслив, що призначити свого сина в якості наступника йому не вдасться. Країні загрожують «смута» і «хаос».

Росія повинна діяти на випередження. Часу залишилося мало, тому треба зробити все можливе, щоб вийшло не як на Україні. Зокрема, не має сенсу створювати в Білорусі проросійські партії, які Росія не може контролювати. «Там не працюють наші некомерційні організації» і «неурядові організації», але зате працюють західні інституції на кшталт USAID, заборонений у нас в країні», – нагадав експерт. Безпалько пропонує змусити Мінськ дати зелене світло російським НКО, в такому випадку не довелося б створювати цілі партії, орієнтовані на Москву.

Безпалько додав, що Білорусь повинна вибрати інтеграцію з Росією, так як на Заході їй уготована сумна доля. РФ ж потрібно працювати над створенням привабливого образу в республіці, щоб перетягнути громадську думку на свою сторону.

Поділитись