Bloomberg: делегація з Німеччини вирушила в США обговорювати “Північний потік-2”

Bloomberg: делегація з Німеччини вирушила в США обговорювати “Північний потік-2”

Високопоставлена ​​делегація вирушила до Вашингтона для обговорення питань, пов’язаних з трубопроводом “Північний потік-2”, передає Bloomberg з посиланням на медіагрупу Funke.


За даними джерел Funke, команду переговірників до Вашингтона направила канцлер ФРН Ангела Меркель. Делегацію очолить її помічник із зовнішньополітичних питань Ян Хеккер і радник Меркель з економічних питань Ларс-Хендрік Реллер.
Очікується, що вони проведуть зустріч з помічником президента США Джейкобом Салливаном і торговим представником Кетрін Тай і обговорять з ними складності в економічних відносинах. Зокрема, на зустрічі може бути піднято питання мит на імпорт сталі та алюмінію, введених при колишньому американському лідерові Дональда Трампа.

Візит переговірників з ФРН проходить за кілька днів до першої офіційної поїздки Байдена до Європи, додає Bloomberg, посилаючись на медіагрупу Funke.

Минулого тижня Джо Байден заявив, що американський Білий дім відмовився від санкцій щодо проекту газопроводу, оскільки той майже завершено, а продовження політики обмежень завдасть шкоди відносинам США з Європою.

Поділитись