Близько 300 людей постраждали через торнадо в Чехії

Близько 300 людей постраждали через торнадо в Чехії

В результаті торнадо на південному сході Чехії постраждали 300 осіб.

Про це повідомило Чеське телебачення в п’ятницю, 25 червня.

Стихія обрушилася на райони міст Бржецлав і Годонін в Південно-Моравського краю ввечері у четвер, 24 червня. В результаті 32 тис. Сімей залишилися без електрики.

Уточнюється, що лікарня в місті Годонін, поруч з яким торнадо зруйнував сім сіл, надала допомогу 200 постраждалим, в тому числі дітям і підліткам. Три людини загинули.

У двох регіонах країни був оголошений режим НС. На допомогу Чехії в боротьбі з наслідками торнадо були спрямовані австрійські рятувальники, лікарі і санітарні вертольоти. Медзаклади Австрії також були приведені в стан підвищеної готовності на випадок необхідності прийому поранених з Чехії.

Відомо, що під зруйнованими будівлями все ще знаходяться люди, ведуться рятувальні заходи.

Прем’єр-міністр Чехії Андрій Бабіш назвав інцидент трагедією. Він зазначив, що торнадо завдав великої матеріальної шкоди регіону. Бабіш вилетить на місце того, що сталося відразу після саміту ЄС.

Чеські метеорологи прогнозують грози з проливними дощами, поривами вітру близько 90 км / год або градом в четвер увечері і вночі. Високий рівень небезпеки поширюється на всю країну, за винятком Карлових Вар, Усті-над-Лабем і деяких частин Ліберецького регіону.

Поділитись