Посольство Чехії в Москві звільнило понад 70 росіян

Посольство Чехії в Москві звільнило понад 70 росіян

До кінця травня посольство Чехії в Москві скоротить 79 співробітників з числа росіян.

Про це повідомляє ЗМІ, посилаючись на представника чеського МЗС Еву Давидову.

“Станом на 21 травня повідомлення про звільнення отримав 71 прийнятий на місці в Москві співробітник посольства Чехії в РФ”, – сказала вона.

Давидова додала, що до кінця травня будуть скорочені ще вісім службовців. 17 квітня влада Чехії оголосили про рішення вислати 18 російських дипломатів. За інформацією європейських ЗМІ, що висилаються дипломати були співробітниками російської розвідки і працювали під прикриттям.

Стверджувалося, що російські спецслужби нібито були причетні до вибуху на складі боєприпасів в чеському селі Врбетіце, в результаті якого загинули дві людини. Москва відкинула ці звинувачення, в якості відповіді Міністерство закордонних справ Росії оголосило персонами нон грата 20 чеських дипломатів.

Надалі глава МЗС Чехії Якуб Кулганек зажадав від Росії повернути висланих дипломатів. Не отримавши позитивної відповіді, Прага знову оголосила про скорочення чисельного складу російського посольства, давши термін до кінця травня. 14 травня уряд Росії затвердив перелік недружніх держав, на даний момент в ньому числяться тільки Чехія і Сполучені Штати.

Поділитись