Близько 100 осіб провели ніч в наметовому містечку перед будівлею адміністрації Зеленського

Близько 100 осіб провели ніч в наметовому містечку перед будівлею адміністрації Зеленського

Близько 100 чоловік залишалися на ніч в наметовому містечку, який перед будівлею адміністрації президента України організували три парламентські партії та інші організації.

Учасники акції продовжують чекати результатів саміту “нормандської четвірки”, який в понеділок пройде в Парижі.

Приводом для акції стали вимоги політиків, в тому числі колишнього президента Петра Порошенка і лідера партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко, до діючого глави держави Володимиру Зеленському “не допустити здачі національних інтересів на “нормандської зустрічі”. Крім того, на наметах в урядовому кварталі закріплені плакати з гаслом “Ні капітуляції!” – він був головним в інформаційній кампанії проти розведення сил на Донбасі.

Ніч на площі біля будівлі президентської адміністрації пройшла без пригод. Вранці в понеділок тут, на відміну від попереднього дня, немає відомих особистостей. Найбільший намет, де розташовується штаб протесту, зайняли учасники силової операції на Донбасі, в сусідній – студенти, в основному з Університету “Києво-Могилянська академія”.

Для зручності мітингувальників в привезеній похідній кухні готують сніданок, поруч розклали кілька куп дров. Організатори подбали і про електропостачання: до мобільного генератору підключені обігрівачі і телевізори в наметах. Навпроти офісу президента йде спорудження сцени.

По всьому периметру кварталу, обмеженого вулицями Садовою, Банковою і Лютеранською, розгорнуті посилені наряди поліції і Нацгвардії. Співробітники правоохоронних органів зараз встановлюють рамки металодетекторів.

Поділитись