Бізнесменів з Києва викрили у постачанні підроблених антисептиків за рахунок бюджету

Бізнесменів з Києва викрили у постачанні підроблених антисептиків за рахунок бюджету

Поліція Києва викрила керівників одного з підприємств, яке продавало підроблені антисептики за рахунок коштів з бюджету.

Про це повідомив «Інтерфакс-Україна» з посиланням на українську державну фіскальну службу в Києві.

Правоохоронці з’ясували, що в розпал пандемії організація виграла тендер. Згідно з ним, вона отримала від департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації 19 мільйонів гривень (приблизно 672,4 тисячі доларів) на поставку дезінфекторів.

«Починаючи з травня 2020 року здійснювали реалізацію неякісних, виготовлених з сировини невідомого походження коштів дезінфекції для обробки рук і поверхонь (антисептиків), до того ж за значно завищеними цінами», – сказано в повідомленні служби.

Відкрито кримінальну справу за статтею кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». У компанії пройшли обшуки, правоохоронці забрали документацію, яка доводить факти розкрадання бюджетних коштів.

Недалеко від Києва виявлено нелегальне виробництво фальшивих антисептиків. Правоохоронці знайшли там 1,2 тисячі літрів готового продукту і 1,2 тонни технічного спирту. Останній використовувався в складі антисептиків. Крім того, конфісковано обладнання, за допомогою якого продукт розливали в роздрібну тару. Експерти оцінять ступінь шкоди антисептиків.

Поділитись