Білоруського опозиціонера Тіхановського залишили під вартою

Білоруського опозиціонера Тіхановського залишили під вартою

Білоруському опозиціонерові і блогеру Сергію Тіхановському продовжено термін утримання під вартою ще на три місяці, до кінця лютого, повідомила в понеділок його адвокат Наталія Мацкевич.


Попередній термін утримання під вартою у Тіхановського закінчився 29 листопада. Він є обвинуваченим у рамках кримінальної справи про приготування до масових заворушень в Білорусі.

“Продовжено термін ще на три місяці, до дев’яти місяців. Тобто до кінця лютого 2021 року”, – розповіла Мацкевич.
Вона припустила, що терміни можуть бути продовжені і після лютого, оскільки Тіхановський, в тому числі, пред’явлено обвинувачення за частиною 3 статті 130 КК Білорусі (розпалювання расової, національної, релігійної або іншої соціальної ворожнечі або ворожнечі), він звинувачується в тяжкому злочині. При цьому Мацкевич уточнила, що знаходиться під підпискою про нерозголошення і не може коментувати подробиці звинувачення.

За словами Мацкевич, Тіхановський як і раніше перебуває у слідчому ізоляторі в’язниці міста Жодіно (Мінська область), двічі в тиждень його відвідують адвокати.

“Почуває він себе нормально, внутрішня сила ще є. Але, звичайно ж, він обурений і звинуваченнями, і тим, що термін продовжено”, – додала захисник.

Поділитись