Лукашенко назвав єдиний спосіб усунути його від влади

Лукашенко назвав єдиний спосіб усунути його від влади

Президента Білорусі можна усунути від влади, тільки керуючись конституцією країни.

Про це 24 листопада заявив глава держави Олександр Лукашенко, приймаючи вірчі грамоти у послів зарубіжних держав.

За словами Лукашенка, країни Заходу будують різні схеми впливу на владу республіки і на нього особисто, щоб «повалити лад», і хотіли б навіть підключити до цього процесу Росію, але усунути його з посади може тільки білоруський народ на підставі діючих законів і конституції.

«Президента Білорусі можна усунути від влади. Це реально. Підказую шлях, він один, інших немає: тільки білоруський народ це зможе зробити на підставі тих законів, які сьогодні існують, і білоруської конституції», – цитує Лукашенка агентство «БелТА».

Глава Білорусі підкреслив, що він дав просту відповідь на всі питання, які «розбурхують сьогодні голови західних дипломатів, які несуть службу в Білорусі, і тих, хто сьогодні хвилюється і стурбований цим питанням на Заході, а також наших втікачів (представників опозиції)».

При цьому глава держави підкреслив, що ніякого транзиту влади в Білорусі не буде. За словами Лукашенка, він в цьому поклявся і пообіцяв, що все буде за рішенням білоруського народу.

Вибори президента Білорусі пройшли 9 серпня. В країні не вщухають акції протесту опозиції, незгодних з підсумками голосування, згідно з якими з 80,1% голосів в шостий раз поспіль переміг Лукашенко. Підсумки голосування не визнали США і країни Європи.

Поділитись