Білоруським студентам європейських вишів заборонили в’їзд в країну

Білоруським студентам європейських вишів заборонили в’їзд в країну

Напередодні надходили повідомлення про те, що білоруські прикордонники відмовляються впускати в країну студентів, що навчаються за кордоном.

Офіційна причина – епідемія. При цьому, всі інші категорії громадян можуть проїжджати без будь-яких проблем, повертають тільки студентів.

Кілька таких історій розповів сьогодні tut.by:

На білоруський кордон студенти приїхали десь о 4-5 ранку. Вони попередили прикордонників, що студенти, після чого у них забрали паспорти і студентські квитки.

Через якийсь час їм з речами сказали вийти з автобуса. Автобус з іншими пасажирами поїхав до Білорусі. Коли хлопці стали питати, в чому справа, їм відповіли: «Без коментарів».

«Не скажу, скільки вони так сиділи, але в якийсь момент на кордон приїхав автобус, який прямував з Мінська до Варшави. Прикордонники посадили дітей на вільні місця і відправили на польський кордон. Всі студенти – неповнолітні. Кільком дівчаткам взагалі по 15 років. Хтось плакав, хтось без грошей, хтось їхав до Білорусі за теплим одягом».

Зрозуміло, ніяких правових підстав для того, щоб не впускати студентів в країну немає.

Заборона на в’їзд в країну студентам це абсолютний правове свавілля й ще одне пробите дно. Лукашенко заштовхує Білорусь все глибше в архаїку. Його режим це вже навіть не латиноамериканська хунта, а справжнісінька Камбоджа часів Пол Пота, де кожна освічена людина оголошувалася ворогом держави.

Поділитись