Білоруський опозиціонер розповів про умови СІЗО Мінська

Білоруський опозиціонер розповів про умови СІЗО Мінська

Звільнений член Координаційної ради (КС) опозиції Білорусії, лідер страйкому Мінського тракторобудівного заводу Сергій Дилевський розповів про умови СІЗО в Мінську.

За його словами, ніякого насильства в ізоляторах не було, проте умови там були важкі і перебувати було неприємно.

«Здавалося, що в камері до мене жили роками бомжі – сморід дуже сильний. Їсти там просто неможливо», – заявив Дилевський.

При цьому він зазначив, що співробітники ізоляторів в Жодіно і на вулиці Окрестіна в Мінську ставилися до нього переважно нормально.

«Відносно настроїв співробітників були затяті прихильники чинної влади, але їх було меншість», – заявив він, додавши, що більшість ставилися до протестуючих лояльно.

Білоруський опозиціонер був випущений з СІЗО в Жодіно 18 вересня. Під арештом він провів 25 діб за статтею про порушення встановлених порядків проведення масових заходів.

Раніше один з лідерів КС Максим Знак розпочав голодування в СІЗО. Він почав голодування в знак протесту проти звинувачень, які висувають щодо нього. Знака звинувачують у закликах до зміни влади і конституційного ладу. Він вважає кримінальне переслідування незаконним.

Поділитись