Білоруський опозиціонер Цепкало порівняв Лукашенка з Гітлером

Білоруський опозиціонер Цепкало порівняв Лукашенка з Гітлером

Коментуючи черговий інцидент на білорусько-литовському кордоні, Цепкало порівняв Лукашенка з Гітлером, звинувативши його у використанні прийомів нацистів.

Днями відбулися чергові зіткнення на кордоні Литви і Білорусі. Інциденти, раз у раз призводять до застосування зброї, вже не рідкість. Вони посилилися після того, як Євросоюз ввів санкції проти білоруського режиму. Коментуючи черговий конфлікт на лінії зіткнення двох країн, опозиційний політик Валерій Латушко порівняв президента Олександра Лукашенка з Гітлером.

На думку незареєстрованого кандидата в президенти, режим Лукашенка використовує проти Литви прийоми нацистів з часів Другої Світової війни. Нагадаємо, раніше лідер НАУ Павло Латушко заявив, що під керівництвом Віктора Лукашенко білоруські спецслужби готують спецоперацію проти Євросоюзу. Йшлося про провокації на держкордоні.

Цепкало розповів про конфлікт, що стався 20 липня. За його версією, білоруські силовики переодяглися в форму прикордонної служби Литви і побили нелегальних мігрантів. Під час інциденту постраждала, в тому числі, вагітна жінка. Опозиціонер заявив, що чинним політичним режимом приходить кінець, тому він “копіює ті методи, які використовувалися нацистами”. Крім того, політик порівняв президента Лукашенка з Гітлером.

“Ці провокації влаштовує режим Лукашенка. У нього немає творчості, немає креативності. Він копіює під кальку те, що робив Гітлер. Лукашенко є шанувальником Гітлера”, – заявив Цепкало.

Поділитись