Білий дім вирішив не вводити нові санкції проти «Північного потоку – 2»

Білий дім вирішив не вводити нові санкції проти «Північного потоку – 2»

Адміністрація президент США Джо Байдена не має наміру вводити санкції проти газопроводу «Північний потік – 2» всупереч вимогам Конгресу, повідомили джерела американського видання Politico.

Сенатор-республіканець Тед Круз неодноразово піддавав проект «Північний потік – 2» різкій критиці, вимагаючи, щоб влада США ввели відносно газопроводу «приписані Конгресом» рестрикції, мова про які йде в законодавчих ініціативах, прийнятих раніше на Капітолійському пагорбі. Щоб чинити тиск на адміністрацію в цьому питанні, сенатор затримує затвердження Сенатом ряду кандидатів, висунутих демократом Байденом на пости в адміністрації. Як уточнює видання, зараз Круз блокує призначення більш ніж двох десятків претендентів на дипломатичні посади, в тому числі на посади послів в декількох країнах. Ця ситуація викликає занепокоєння у адміністрації, в якій вважають, що такий стан справ може нанести удар по позиціях США на світовій арені.

За відомостями джерел видання, Білий дім зробив щонайменше одну спробу обговорити з сенатором його дії: 10 серпня відбувся телефонна розмова помічника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана з Крузом. Бесіда, як зазначає видання, пройшла «погано». «Салліван запитав у сенатора-республіканця, чи буде він готовий просунутися вперед в утвердженні кандидатур, а Круз відповів, що адміністрація Байдена, відповідно до закону, повинна ввести санкції [проти «Північного потоку – 2»]. Однак адміністрація Байдена чітко дала зрозуміти, що під час його (Байдена) президентства санкції введені не будуть», – стверджує видання.

Поділитись