Безпілотні літальні апарати США з’явилися біля кордонів Криму

Безпілотні літальні апарати США з’явилися біля кордонів Криму

Активність розвідувальних польотів українських дронів біля кордонів Криму з початку 2020 року фактично припинилася, їх замінили важкі американські безпілотники типу “Глобал Хоук”.

Про це повідомили ЗМІ джерела в силових структурах республіки. Раніше російські прикордонники фіксували щоденні польоти українських дронів, які проводили розвідку у півострова.

“Зараз на кордоні з Кримом активність українських БПЛА зійшла нанівець після активізації американських дронів в економічній морській зоні півострова. Крім того, українська сторона отримала кілька жорстких уроків у відповідь на провокації своїх безпілотників у російського кордону, вони збивалися відразу після перетину кордону”, – сказало джерело.

За його словами, ще в 2019 році українські дрони регулярно літали вздовж кордонів, намагаючись спровокувати відповідь російської ППО. Джерело додало, що кожен безпілотник у російських кордонів брали на супровід, а порушників повітряного простору глушили перешкодами.

“Останнім переконливим аргументом була робота ЗРК “Панцир”, – заявив він.

Однак після того, як в 2020 році американські дрони типу “Глобал Хоук” стали регулярно літати біля півострова для розвідки, активність українських безпілотників практично звелася до нуля.

“Це пов’язано з тим, що американці діляться частиною розвідданих з українськими військовими”, – пояснило джерело.

Однак, нагадав він, збивати дрони і інші дії оборонного характеру над нейтральними водами заборонені, тому російська сторона лише виходить на супровід американських безпілотників.

Поділитись