Бенедикт XVI серйозно захворів після повернення з Німеччини

Бенедикт XVI серйозно захворів після повернення з Німеччини

Колишній Папа Римський Бенедикт XVI серйозно захворів після поїздки до Німеччини в червні, медики виявили у нього у нього бешиху обличчя, повідомляє Passauer Neue Presse.


Біограф понтифіка, німецький журналіст Пітер Зєєвальд нагадав, що Бенедикт XVI в червні відвідав Німеччину, щоб відвідати свого старшого брата 96-річного священика Георга Ратцінгера. Через кілька днів Ратцингер помер після важкої хвороби, причини смерті не повідомлялися.

Уже в Римі 93-річний Бенедикт XVI захворів бешихове запалення особи, хвороба супроводжується сильними болями. Зєєвальд додав, що почесний понтифік “надзвичайно слабкий”, його пам’ять і мислення в порядку, однак “його голос ледь чутно”.

Минулої суботи біограф відвідав понтифіка в Римі, де представив присвячену йому біографію. Підкреслюється, що на зустрічі Бенедикт XVI виглядав слабким, проте зберігав оптимістичний настрій. Він пообіцяв, що в разі якщо піде на поправку, то знову візьметься за перо.

За відомостями видання, Бенедикт XVI вже склав духовний заповіт, який оприлюднять після його смерті. Понтифік вибрав колишню гробницю Святого Іоанна Павла II в крипті під собором Святого Петра в якості майбутнього місця поховання.

На початку літа Бенедикт XVI вперше з моменту зречення від Апостольського престолу покинув територію Ватикану, якщо не брати до уваги його виїздів в літню папську резиденцію Кастель-Гандольфо під Римом.

Після зречення він спочатку проживав в Кастель-Гандольфо, а потім перебрався в маленький монастир Mater Ecclesiae в Ватиканських садах.

Поділитись