Батько Протасевича не повірив «ні слову» в інтерв’ю сина

Батько Протасевича не повірив «ні слову» в інтерв’ю сина

Батько засновника Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича Дмитро заявив порталу «Теперішній час», що не повірив «ні слову», сказаного сином в інтерв’ю державному білоруському каналу ОНТ.


Він зазначив, що йому, як батькові, дуже важко бачити, що відбувається, і назвав це «жахом». За словами Протасевича-старшого, у блогера була видна внутрішня боротьба між тим, що він повинен сказати і тим, чого не сказав би ніколи в житті, між його переконаннями і вимушеними заявами.

«Я впевнений, що це наслідки більш ніж тижневого його перебування в катівнях СІЗО КДБ, знущань, катувань. Спочатку його намагалися душити, били, зараз видно сліди від наручників. Його залякали», – підкреслив отець.

Він не виключив, що Романа Протасевича могли «напхати» якимись психотропними препаратами або погрожувати йому або дівчині. Чоловік вважає, що до сина застосували фізичне і психологічне насильство. Він додав, що бачить у нього стан глибокого стресу.

Протасевич-старший додав, що його сина буквально викрали і навішують ярлики, називаючи фашистом і екстремістом без доказової бази, змушують говорити «то, що потрібно» і вже більше п’яти діб не пускають до нього адвоката.

«Звичайно ж, він ніколи не сказав би таких слів сам. Його переконання, я впевнений, в корені відрізняються від тих, що він озвучив. Абсолютно я в цьому впевнений, на 100 відсотків. І я ні словом не вірю в те, що говорить мій син», – уклав батько засновника Telegram-каналу NEXTA.

Поділитись