Байден заявив, що зустрінеться з Путіним

Байден заявив, що зустрінеться з Путіним

Ще в першій декаді квітня президент США Джо Байден оголосив про свій намір провести робочу зустріч з російським лідером.

Прес-служби обох президентських адміністрацій з тих пір неодноразово підтверджували, що дата і місце зустрічі узгоджуються і, за попередніми даними, вона відбудеться в червні в одній з європейських столиць.

Однак, в останні дні, після того, як США розсекретили інформацію про досконалої на штаб-квартиру найбільшого американського трубопроводу Colonial Pipeline хакерській атаці, в західній пресі миттєво стали з’являтися припущення і навіть «докази» того, що за атакою стоять російські спецслужби. Подібного роду публікації могли перекреслити зусилля Білого дому по організації американо-російської зустрічі на вищому рівні.

Але вперше в сучасній історії Білий дім публічно визнав, що у американської розвідки «немає даних, що Росія брала участь у цьому». Ці слова вимовив сам американський президент, коментуючи блокаду комп’ютерних мереж управління Colonial Pipeline і введення через це в ряді штатів США режиму надзвичайної ситуації.

Все це не вплине на наміри Джо Байдена зустрітися з своїм російським колегою. «Я буду зустрічатися з президентом Путіним», – сказав Байден.

Поділитись