Байден пообіцяв поділитися вакцинами зі світом

Байден пообіцяв поділитися вакцинами зі світом

Сполучені Штати готові поділитися з рештою світу вакцинами від коронавируса, коли всі американці будуть забезпечені препаратами.

Про це заявив президент США Джо Байден на зустрічі з керівництвом фармацевтичних компаній Merck і Johnson & Johnson.

“Ми на шляху до того, щоб отримати достатню кількість доз вакцин для всього дорослого населення країни до кінця травня. Це раніше на кілька місяців, ніж очікувалося, – сказав він. – Я доручив міністерству охорони здоров’я і соціальних послуг закупити ще 100 млн доз”.

За словами президента, в нинішній час владі потрібна максимальна гнучкість у діях, оскільки можуть знадобитися додаткові зусилля по вакцинації. “Багато чого може трапитися і змінитися. Ми повинні бути до цього готові”, – додав глава Білого дому.

“Якщо у нас буде надлишок вакцин, ми поділимося з рештою світу. Ми не можемо бути в безпеці, поки решта світу не знаходиться в безпеці, – сказав він. – Спочатку переконаємося, що американці отримають допомогу, потім ми спробуємо допомогти решті світу”.

В кінці лютого Управління з питань якості продовольства і медикаментів США схвалило звернення компанії Janssen, що належить Johnson & Johnson, щодо реєстрації її вакцини від нового коронавируса за прискореною процедурою в надзвичайних обставинах. Препарат від Janssen став вже третьою дозволеної до застосування на території США вакциною.
За інформацією Університету Джонса Хопкінса, який проводить підрахунки на основі відомостей федеральних і місцевих властей, в США більше 31 млн осіб отримали обидві дози вакцини.

Поділитись