Байден переміг на первинних виборах в Коннектикуті

Байден переміг на первинних виборах в Коннектикуті

Найбільш ймовірний кандидат в президенти США від Демократичної партії Джозеф Байден здобув перемогу на праймеріз в штаті Коннектикут.

Такі оцінки представила газета The New York Times.

Раніше очікувалося, що первинні вибори в Коннектикуті пройдуть 28 квітня. Ці плани були змінені через пандемію нового коронавірусу. На праймеріз у штаті відбирали делегатів, які на майбутньому національному з’їзді демократів підтримають того чи іншого претендента на висування кандидатом у президенти США від партії.

Обробка бюлетенів ще не завершена. За інформацією The New York Times, Байден отримав в Коннектикуті близько 85% голосів виборців, а сенатор Берні Сандерс, який 8 квітня вийшов з передвиборчої гонки, – близько 11%. Після припинення Сандерсом боротьби суперників у Байдена, по суті, не залишилося, однак імена деяких з брали участь раніше в гонці політиків як і раніше значаться в бюлетенях. У Коннектикуті на кону голоси 60 делегатів.

Байден, згідно з останніми оцінками The New York Times, заручився підтримкою 2 627 делегатів. Щоб стати кандидатом у президенти в першому турі голосування на з’їзді демократів претенденту необхідно отримати голоси 1 991 делегата. Байден подолав цю позначку 5 червня.

Національний з’їзд Демократичної партії США, на якому Байдена повинні назвати кандидатом на найвищу державну посаду, відбудеться 17-20 серпня в Мілуокі (штат Вісконсін). Через пандемію захід проведуть без особистої участі Байдена, а заплановані виступи пройдуть в дистанційному режимі.

59-і вибори президента намічені на 3 листопада. Кандидатом від республіканців на них буде діючий американський лідер Дональд Трамп.

Поділитись