Байден може отримати доступ до секретних розмов Трампа з Путіним

Байден може отримати доступ до секретних розмов Трампа з Путіним

Радники президента США Джо Байдена хочуть дізнатися зміст переговорів колишнього глави американської держави Дональда Трампа з російським лідером Володимиром Путіним, коли дзвінки не записувалися, повідомляють ЗМІ.


Джерела Politico заявили, що близько десятка розмов все ще залишаються таємницею. Радники Байдена хочуть дізнатися, чи не розкривав Трамп секретну інформацію і не укладав він з Путіним конфіденційних угод, які можуть застати Білий дім зненацька.

Колишній співробітник адміністрації Трампа пояснив, що «Байдену належать всі матеріали з розмов» і не потрібен дозвіл, щоб «переглянути» наявні записи. При цьому Politico пише, що Трамп «тримав в строгому секреті» деталі приватних розмов з іноземними лідерами, самі дзвінки не записувалися, хоча помічники Трампа зазвичай чули переговори і вели записи. Саме цю інформацію, яка, відповідно до закону передається в Національний архів США, і може дістати команда Байдена.

За даними джерел газети, Трамп рідко говорив Путіну щось, що до цього не заявляв публічно. Рада національної безпеки США не стикалася з проблемами з доступом до змісту дзвінків попереднього керівника вашингтонської адміністрації.

Поділитись