США мають намір повернутися до Ради ООН з прав людини

США мають намір повернутися до Ради ООН з прав людини

Адміністрація нового президента США Джо Байдена готується відновити взаємодію з Радою ООН з прав людини (РПЛ).

Про це повідомило в неділю агентство Associated Press (AP).

За словами його джерел з числа офіційних осіб, держсекретар США Ентоні Блінкен вже протягом доби оголосить про те, що країна “повернеться в цю базується в Женеві структуру в якості спостерігача, маючи намір домагатися обрання в якості повноцінного члена” РПЛ. Агентство констатує, що “дане рішення, ймовірно, викличе критику з боку консервативних законодавців” в США, а також сил, які виступають на підтримку Ізраїлю.

Як зазначається в матеріалі, адміністрація Байдена вважає, що РПЛ “повинен бути реформований”, а найбільш ефективний метод домогтися цього – “взаємодіяти з ним, керуючись принципами”. За словами одного з джерел, РПЛ є “важливим форумом для тих, хто бореться проти тиранії і несправедливості по всьому світу”. Американська адміністрація має намір брати участь в роботі РПЛ, щоб “забезпечити реалізацію в повній мірі його потенціалу”, вказується в публікації.

Вашингтон в 2018 році оголосив про вихід з Ради ООН з прав людини, мотивувавши це рішення упередженим ставленням організації до США і Ізраїлю. Заява була зроблена після прийняття РПЛ ряду резолюцій із засудженням дій єврейської держави.

Поділитись