Багаторазовий чемпіон світу з боксу вирішив стати президентом Філіппін

Багаторазовий чемпіон світу з боксу вирішив стати президентом Філіппін

Восьмікратний чемпіон світу з боксу, 42-річний філіппінець Менні Пакьяо, який неодноразово отримував титул кращого боксера року, заявив про свій намір балотуватися в президенти країни.

Раніше кандидатуру Пакьяо висунула правляча Філіппінська демократична партія – Сила народу (PDP – Laban, правляча партія Філіппін).

В кінці серпня Пакьяо провів свій останній бій на рингу, поступившись, на думку суддів, кубинському спортсмену Йорденсу Угансу. Вважається, що саме цей бій став заключним у професійній кар’єрі боксера.

Разом з тим, в політиці Пакьяо далеко не новачок – протягом останніх п’яти років він займає пост сенатора і є непримиренним борцем з корупцією в філіппінському уряді. Також Пакьяо послідовно виступає проти близьких відносин, які просуває діючий президент Філіппін з Китаєм.

– Я – боєць, і я завжди буду бійцем на рингу і за його межами. Я приймаю висунення кандидатом в президенти Республіки Філіппіни, – заявив Пакьяо.

Вибори президента країни призначені на 9 травня наступного року. Згідно з положеннями філіппінської конституції, президент республіки – 76-річний Родріго Дутерте – балотуватися на пост глави держави вже не зможе.

Поділитись