Азербайджан заявив про інтенсивні бої в Карабасі вночі

Азербайджан заявив про інтенсивні бої в Карабасі вночі

Міністерство оборони Азербайджану 10 жовтня повідомило про новий ракетний обстріл з вірменської сторони населеного пункту Гадрут на території невизнаної Нагірно-Карабахської Республіки.


«Противник з Ходжалинського напрямки піддає інтенсивному обстрілу Гадрут із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Азербайджанська Армія вживає належних заходів проти озброєних сил Вірменії», – повідомило міністерство на офіційній сторінці в Facebook.

9 жовтня в Москві відбулися переговори глав МЗС Росії, Вірменії та Азербайджану з приводу мирного врегулювання військового конфлікту, пов’язаного з належністю території невизнаної Нагірно-Карабахської республіки. Зустріч тривала більше 10 годин на повністю закритому форматі. Перед початком переговорів сторони утрималися навіть від вступних заяв.

Глави зовнішньополітичних відомств Азербайджану і Вірменії прибули в Москву за кілька годин до початку переговорів.

В результаті сторони домовилися про припинення вогню з 12:00 10 жовтня. Відзначається, що параметри режиму припинення вогню будуть узгоджені додатково. Також стало відомо, що Баку і Єреван погодилися після вступу в силу режиму припинення вогню почати обмін полоненими й тілами загиблих.

Чергове загострення військового конфлікту в Нагірному Карабасі відбувся 27 вересня. Азербайджан і Вірменія поклали відповідальність за загострення ситуації один на одного.

Поділитись