Автомобіль в’їхав у натовп протестувальників в Каліфорнії

Автомобіль в’їхав у натовп протестувальників в Каліфорнії

Автомобіль протаранив групу демонстрантів в місті Йорба-Лінда на півдні американського штату Каліфорнія, щонайменше двоє людей постраждали.

Про це повідомляє телеканал CBS Los Angeles. Відзначається, в місті проходила акція прихильників руху на підтримку прав темношкірих Black Lives Matter, також на вулиці вийшли його противники, між двома групами спостерігалися зіткнення.

Шериф місцевої поліції заявив, що водій наїхав на учасників протесту автомобіля був затриманий. Перед цим учасники акцій деякий час переслідували машину.

Інтернаціональний рух активістів, які виступають проти насильства по відношенню до чорношкірих, Black Lives Matter, було засновано в 2013 році. Воно знайшло велику популярність після вбивства поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі в кінці травня 2020 року. Після цього по США і ряду західних країн прокотилася хвиля організованих рухом протестів.

В ході цих акцій, зокрема, стихійно зносилися пам’ятники історичним особистостям, пов’язаних з рабством. Активісти BLM виступають проти поліцейського насильства і расової дискримінації. Одним з їхніх вимог є скорочення фінансування правоохоронної системи.

Поділитись