Австрія, Данія та Ізраїль співпрацюватимуть у виробництві вакцин

Австрія, Данія та Ізраїль співпрацюватимуть у виробництві вакцин

Австрія, Данія та Ізраїль оголосили про початок співпраці в сфері досліджень і виробництві вакцин від коронавірусу.

Про це заявили на спільній прес-конференції в Єрусалимі прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, його данська колега Метте Фредерікса і федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц, пише DW.

Як повідомляють ізраїльські ЗМІ, австрійський і датський лідери вирішили використовувати тісні зв’язки ізраїльського прем’єра з керівниками найбільших фармакологічних компаній, завдяки чому Ізраїль став світовим лідером в вакцинації населення.

Біньямін Нетаньяху заявив на прес-конференції: “Ми зацікавлені в тому, щоб поділитися нашим досвідом з друзями, Австрією і Данією. Ми обговорюємо також іншу тему, і ця тема є головною метою їхнього візиту – співпраця Ізраїлю, Данії та Австрії в справі виробництва вакцинового покоління”.

Новий австрійсько-датсько-ізраїльський альянс носить назву “Група першопрохідців” (First Movers Group).

Крім того, Курц і Фредерікса отримали від влади Ізраїлю детальну інформацію про всі вжиті в цій країні “зелених паспортах”, які свідчать про повну проходженні вакцинації і дозволяють, наприклад, користуватися рядом послуг або відвідувати культурні заходи

У Парижі співпрацю Австрії та Данії з Ізраїлем піддали гострій критиці. Всі операції європейських країн, пов’язані з вакцинами, повинні проходити на території Європи, заявила представник МЗС Франції. За її словами, це буде гарантувати солідарність країн Євросоюзу, яка зараз потрібна, як ніколи раніше, а також “колективну дієвість”.

Поділитись