Асад заявив, що США продають Туреччині нафту, захоплену на сирійських родовищах

Асад заявив, що США продають Туреччині нафту, захоплену на сирійських родовищах

Президент Сирії Башар Асад заявив, що Сполучені Штати продають турецькій стороні нафту, захоплену на сирійських родовищах.

Про це він заявив в інтерв’ю китайському телеканалу Phoenix, текст якого в понеділок наводить агентство SANA. Відповідаючи на питання журналіста про те, що відбувається з видобутої на родовищах на схід від річки Євфрат нафтою, Асад зазначив, що “зараз Америка краде нафту і продає її Туреччині”.

Сирійський лідер зазначив, що до того, як американці почали продавати Анкарі нафту з родовищ Сирії, цим займалася спочатку ісламістське угруповання “Джебхат ан-Нусра”, а потім міжнародна терористична організація “Ісламська держава”.

“Турецький режим бере безпосередню участь у продажу нафти, раніше [він взаємодіяв] з “Джебхат ан-Нусра”, пізніше з ІГІЛ, а сьогодні з американцями”, – уклав Асад.

Президент США Дональд Трамп в жовтні заявив про виведення американських військових з району проведення турецької операції на півночі Сирії, проте повідомив, що Вашингтон має намір зберегти контроль над нафтовими родовищами на північному сході країни.

Поділитись