Башар Асад назвав причину війни в Сирії

Башар Асад назвав причину війни в Сирії

Президент Сирії Башар Асад назвав нафту однією з причин початку війни в його країні. Про це він заявив в інтерв’ю Russia Today.

Асад назвав «дуже правдоподібною» версію, згідно з якою війна почалася через проект будівництва трубопроводу для постачання Європи близькосхідним природним газом. Також політик відкинув версії, які стверджують, що він через Росію відмовився проводити через Сирію газопровід з півдня на північ.

Асад зазначив, що реальним був лише проект будівництва труби зі сходу на захід – з Ірану через Ірак і Сирію до Середземного моря.

“Чи могло це стати причиною? Не виключено. Якщо нафту можна вважати фактором початку війни, то така ймовірність є”, – заявив він.

Також Асад пов’язав війну з політикою американців, які хочуть, щоб США були єдиним світовим лідером, і не визнають партнерів.

“Війна в Сирії – це така мініатюрна модель третьої світової війни, яка ведеться опосередковано”, – підкреслив сирійський президент.

Збройний конфлікт у Сирії почався в 2011 році. В країні зіткнулися інтереси не тільки місцевої влади і опозиції, а й великих держав. Росія підтримала Башара Асада, США – опозиціонерів, а терористичне угрупування “Ісламська держава” скористалася хаосом і почала воювати проти всіх, захоплюючи сирійські міста.

Поділитись