Асад розповів про третю світову війну

Асад розповів про третю світову війну

Президент Сирії Башар Асад вважає конфлікт в його країні мініатюрної моделлю третьої світової війни, яка ведеться опосередковано. Одним з факторів початку війни, на його думку, можна назвати нафту.

Сирійський лідер звернув увагу, що США завжди прагнули розграбувати інші держави: відбирали у них нафту, гроші і права, в тому числі політичні.

Глава держави висловив думку, що роль «грабіжника» Вашингтон виконує як мінімум з часів закінчення Другої світової війни.

«Не забувайте, що США ведуть війну з усім іншим світом. Тут мова йде про тектонічні зсуви і «землетруси». Адже старий світопорядок, який встановився після Другої світової війни, себе зжив, особливо після розпаду Радянського Союзу. Модель однополярного світу більше не працює. Виділяється ряд висхідних держав на кшталт Росії, Китаю, Індії та інших», – сказав він.

Асаду не видається дивним той факт, що Сполучені Штати вивезли з Сирії нафти на суму понад $ 30 млн на місяць. Він зазначив, що час від часу методи Вашингтона знаходять нові форми, але в даному випадку найбільш кричущим практичним прикладом американської політики служить розграбування нафтових родовищ.

При цьому, як звернув увагу президент Сирії, США не хочуть нікого визнавати в якості партнера «в справі світового лідерства» – навіть Великобританію, Францію та інші великі держави.

США вважають, що ведуть війну за виживання, оскільки втрачають свою гегемонію, і в цьому полягає основна проблема з цією країною, сказав Асад. Він зазначив, що Вашингтон вирішив боротися з Росією, Іраном, Сирією, які говорять «ні» їх пануванню в світі. Асад впевнений, що Сполучені Штати будуть готові боротися навіть з союзниками, з західними урядами, якщо ті відмовляться визнавати їх гегемонію.

Він також висловив думку, що американська сторона будує свою політику методом проб і помилок.

“Вони вторглися в Афганістан – нічого не вийшло. Вторглися в Ірак – нічого не вийшло. Почали вторгатися в інші країни, але іншими способами. Вони змінили свій підхід”, – зазначив Асад.

Фото: Сана.

Поділитись