Армія Хафтара оголосила про зміну стратегії в Лівії

Армія Хафтара оголосила про зміну стратегії в Лівії

Лівійська національна армія (ЛНА) фельдмаршала Халіфи Хафтара придумала нову стратегію в регіоні.

Про її зміні оголосив представник ЛНА Ахмед аль-Місмарі, передає Al-Hadath TV в своєму Twitter-акаунті.

За словами аль-Місмарі, армія буде активно використовувати авіацію. Крім того, він заявив, що сили уряду національної згоди, які встановили контроль над містом Тархуна, зробили багато «антиісламських» злочинів.

Представник ЛНА повідомив про 20 тисяч осіб, які були змушені покинути місто через напади підтримуваних Туреччиною екстремістських угруповань.

Сили УНЗ відкинули ЛНА від столичного регіону 4 червня. Після цього було оголошено про відновлення повного контролю уряду над адміністративними кордонами Тріполі. Пізніше стало відомо про повернення контролю над районами Аль-Вашка і Аль-Багла.

Обстановка в Лівії загострилася після того, як в квітні ЛНА заявила про прийняття на себе влади в країні. В даний час армія Хафтара бореться з силами УНЗ, на стороні яких виступає Туреччина, – вона допомагає технікою, боєприпасами і підтримкою з повітря. Підконтрольні ЛНА війська підтримують Єгипет і Саудівська Аравія, її неофіційними союзниками є Франція та ОАЕ – останні, за деякими даними, поставляли армії техніку, в тому числі придбану у Росії.

Поділитись