Анкара і Баку проведуть наступальні тренування біля кордонів Вірменії

Анкара і Баку проведуть наступальні тренування біля кордонів Вірменії

Військові Туреччини і Азербайджан проведуть спільні наступальні тренування біля кордонів Вірменії.

Про це повідомляє телеграм-канал WarGonzo. Автор каналу, пославшись на неназвані азербайджанські засоби масової інформації, розповів, що маневри пройдуть в регіоні Карс в Туреччині. В ході них будуть відпрацьовані повітряні і десантні дії.

«Можна було б поставитися до цієї події як до рядового, однак, з огляду на недавню риторику Ердогана і той факт, що після літніх навчань вже восени Азербайджан за прямої участі Анкари розв’язав Другу Карабахської війну, тренування в Карс несуть недвозначний меседж», – повідомив WarGonzo.

За його словами, меседж полягає в тому, що створення об’єднаної армії тюркських країн, так званої армії «Великого Турана», – не міф, а набирає обертів геополітичний механізм.

У вересні Вірменія і Азербайджан звинуватили один одного в обстрілі своїх позицій і повідомили про відповідні обстріли. У жовтні країни двічі досягали угоди про припинення вогню, після чого звинувачували один одного в його порушенні. У листопаді президенти Вірменії, Азербайджану та Росії підписали спільну заяву про повне припинення військових дій в Карабасі.

Поділитись