Андрій Єрмак про зустріч з держсекретарем США Блінкеном: “задоволений результатом”

Андрій Єрмак про зустріч з держсекретарем США Блінкеном: “задоволений результатом”

Увечері в четвер, п’ятого серпня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і глава Офісу президента Андрій Єрмак зустрілися з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

В ході зустрічі політики обговорили можливості для поглиблення співпраці двох країн і російську агресію. Про це йдеться в заяві глави прес-служби Держдепартаменту Неда Прайса.

– Держсекретар Блінкен підкреслив прихильність США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям триваючої російської агресії в Україні, – підкреслив Прайс.

У МЗС України в свою чергу зазначили, що пройшла зустріч зміцнить стратегічне партнерство держав. Співрозмовники обговорили подальший розвиток партнерства Києва і Вашингтона в сфері безпеки і військово-технічній сферах, зміцнення демократії в регіоні і економічному розвитку України, протидія озброєної агресії Росії проти України. Піднімалися також питання енергетичної безпеки України та регіону.

За словами Андрія Єрмака, під час розмови Блінкен запевнив українських політиків в “незмінну підтримку США суверенітету, територіальної цілісності і євроатлантичних прагнень України”. Крім того, держсекретар США висловив підтримку Кримської платформи.

– Провідною темою зустрічі була підготовка до візиту в США Президента Володимира Зеленського. Ми обговорили розвиток України-американського партнерства в сфері безпеки і військово-технічній галузях, енергетичну безпеку України, просування реформ, ситуацію в Донбасі … Не можу не відзначити ентузіазм і повагу представників Сполучених Штатів, коли вони говорять про Україну. Такими і повинні бути відносини наших держав. Задоволений результатом зустрічі, – підкреслив Єрмак на своїй сторінці в Фейсбуці.

Андрій Єрмак і Дмитро Кулеба перебувають з робочим візитом в США з 4 серпня. Мета поїздки – обговорити всі моменти майбутнього візиту президента України в штати.

Поділитись