Американським журналістам заборонили розслідувати походження COVID-19

Американським журналістам заборонили розслідувати походження COVID-19

Старший редактор газети New York Times велів співробітникам не розслідувати походження COVID-19, повідомляє британське видання Spectator з посиланням на співробітників газети.

«На початку 2020 роки я запропонував старшому редактору газети розслідувати походження COVID-19. Мені сказали, що писати про походження коронавируса небезпечно. Написання будь-якого матеріалу, в якому висловлювалося припущення, що COVID-19 був створений штучно або стався в результаті випадкової витоку з лабораторії, зустрічало опір», – цитує видання слова одного із співробітників газети.

За словами журналістів, теорія про лабораторне походження корони вважалася конспірологічною.

Одне з джерел заявив, що обговорення цієї теорії стало забороненим також через те, що її підтримав екс-президент США Дональд Трамп.

Spectator передбачає, що причиною заборони на розслідування міг стати той факт, що до пандемії коронавируса New York Times друкувала статті, в яких просувалася лінія уряду КНР, за що отримувала мільйони доларів від підконтрольних уряду китайських видань. Тільки в 2020 році газета прибрала ці статті зі свого сайту.

Представник New York Times назвав смішними звинувачення на адресу видання.

Поділитись