Алієв пообіцяв відновити в Кельбаджарі курортну зону

Алієв пообіцяв відновити в Кельбаджарі курортну зону

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що влада відновлять Кельбаджарський район, який перейшов під контроль Баку згідно з тристоронньою заявою по Карабаху, в тому числі курортну зону “Істісу”.


У середу міноборони Азербайджану заявило, що армія республіки увійшла в залишений військами Вірменії Кельбаджарський район.

“Ми відновимо Кяльбаджар, yехай ніхто не сумнівається, і сюди повернеться життя. В Кяльбаджарs буде розвиватися сільське господарство, особливо тваринництво. Там у нас є великі пасовища. У Кяльбаджара є багаті природні джерела, ресурси … В радянських часів в Кяльбаджаре проводилася вода “Істісу”, яка була знаменита на всьому пострадянському просторі. Тепер і Істісу повертається під наш контроль. свого часу ця була курортна зона … Ми все відновимо, відбудуємо Кяльбаджар заново, села, місто Кяльбаджар. Я дав доручення, щоб був підготовлений генеральний план реконструкції міста – не тільки самого міста Кяльбаджар, але і всіх міст, і життя повернеться”, – сказав Алієв в своєму зверненні народу, що транслюється по держтелеканалу АЗТВ.

Лідери Росії, Азербайджану і Вірменії Володимир Путін, Ільхам Алієв і Нікол Пашинян 10 листопада підписали спільну заяву про повне припинення військових дій в Нагірному Карабасі, що почалися в кінці вересня. Згідно з домовленістю, Вірменія і Азербайджан зупиняються на зайнятих позиціях, потім ряд районів, включаючи Кельбаджарський, переходять під контроль Баку. Сторони проводять обмін полоненими, уздовж лінії зіткнення і Лачинський коридору, що з’єднує Карабах з Вірменією, розміщуються російські миротворці.

Поділитись