Алієв: Пашинян довів Вірменію до розрухи і політичної кризи

Алієв: Пашинян довів Вірменію до розрухи і політичної кризи

Політична криза в Вірменії – виключно внутрішня справа цієї країни.

Про це заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв на прес-конференції для зарубіжних журналістів. Разом з тим, зазначив він, події, що відбуваються в сусідній республіці, є вкрай негативними. На думку азербайджанського лідера, це наслідок того, що прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, відставки якого вимагають військові і опозиція, привів країну до безодні і розрухи.

Ці події показують, що Вірменія знаходиться сьогодні в такій важкій ситуації, що ті процеси, які йдуть там, підривають вірменську державність, і в цьому винні колишнє і нинішнє керівництво Вірменії, – заявив Алієв.

Крім цього, він висловив надію на те, що події у Вірменії не вплинуть на реалізацію тристоронньої угоди щодо Нагірного Карабаху і дозволять регіону повернутися до повноцінного мирного життя. Президент Азербайджану, зокрема, наголосив на необхідності відновлення інфраструктури. Він підкреслив, що Баку розпочав будівництво міжнародного аеропорту в Фізулінському районі Карабаху. Його сподіваються здати в експлуатацію на початку осені.

Алієв запевнив, що Азербайджан не допустить виникнення будь-якої небезпеки для себе та громадян, які повернуться на землі, що перейшли під контроль Баку в Карабасі.

Кілька днів тому я почув, що зараз їх (Вірменії) союзники знову хочуть оживити, модернізувати армію Вірменії. Для чого? Проти кого? Війна закінчилась. Якщо хтось живе реваншистськими настроями, то побачить кулак, – пообіцяв Алієв.

Поділитись