Вірменські протестувальники увірвалися в будівлю Єреванського університету

Вірменські протестувальники увірвалися в будівлю Єреванського університету

Кілька десятків прихильників вірменської опозиції увірвалися в будівлю Єреванського державного університету із закликом до студентів та викладачів підтримати відставку прем’єр-міністра Нікола Пашиняна.

Відеоролик з місця подій публікує Telegram-канал «Sputnik Вірменія».

На представлених кадрах видно, як протестуючі йдуть по коридору, скандуючи гасло «Вірменія без Нікола!». Відзначається, що служба безпеки університету не заважає проведенню спонтанної акції. Про прибуття на місце підрозділів поліції і інших силових структур не повідомляється.

Протести з вимогою до Пашиняну покинути свій пост тривають в Вірменії з дня закінчення військового конфлікту в Нагірному Карабасі. Опозиційні сили звинувачують прем’єра в зраді національних інтересів країни, вони створили політичний рух «За порятунок батьківщини», куди увійшли представники 17 партій і організацій. Сам Пашинян заявив, що чистий перед народом.

27 вересня 2020 року на лінії розмежування між Азербайджаном і невизнаної Нагірно-Карабахської республікою почалися бої. Сторони звинуватили один одного в провокації. Зіткнення тривали до 10 листопада, поки Баку, Єреван і Москва не прийняли спільну заяву про припинення вогню. За підсумками війни Азербайджан повернув собі ряд територій, втрачених на початку 1990-х років.

Поділитись