Алієв назвав християнські храми в Азербайджані історичним надбанням країни

Алієв назвав християнські храми в Азербайджані історичним надбанням країни

Президент Азербайджану Ільхам Алієв закликав не турбуватися за долю християнських храмів на територіях в Карабасі, що перейшли під контроль Баку, підкресливши, що всі вони є історичним надбанням країни.

Текст його виступу опублікувало у вівторок державне інформаційне агентство АзерТАдж.

“Сьогодні, після завершення війни, деякі західні лідери піднімають питання про те, що буде з християнськими храмами на землях, які перейшли під контроль Азербайджану, висловлюють занепокоєння і під час бесід зі мною, і в офіційних заявах. Нехай ніхто не турбується, особливо лідери західних держав, які розпалюють ісламофобські почуття, закривають очі на осквернення ісламських святинь і навіть виправдовують тих, хто це робить. Все храми на наших територіях – це наше історичне надбання”, – сказав Алієв, відвідуючи в понеділок Агдамський район, який 20 листопада перейшов під контроль Баку згідно з тристоронньою заявою лідерів Росії, Азербайджану і Вірменії.

Президент Азербайджану наголосив, що всі історичні пам’ятники в країні охороняються державою. Зокрема, за його словами, за рахунок державних коштів в даний час ремонтуються дві православні церкви, ще одна вже відремонтована.

Алієв закликав західних лідерів не втручатися в справи Азербайджану.

Поділитись