Акції IT-гігантів пішли вниз і потягнули за собою фондовий ринок США

Акції IT-гігантів пішли вниз і потягнули за собою фондовий ринок США

Ринок акцій США пережив в минулий четвер найбільше падіння з початку літа. Індекс Dow Jones скоротився на 2,78%, S & P 500 впав на 3,51%, а Nasdaq зменшив 4,96%.

Причиною стало падіння цін на акції IT-корпорацій, які протягом декількох місяців показували впевнене зростання. Про це повідомило агентство Bloomberg.

Лідерами по падінню виявилися цінні папери Apple, Tesla і Amazon. Після п’яти місяців постійного зростання втратили в цілому не менше 4,6% від накопиченого запасу. Серед інших компаній, чиї цінні папери пішли вниз, Microsoft, Google і Facebook.

Ринок наситився цінними паперами IT-сектора, а величезна кількість аукціонів на обмежене число акцій технологічних гігантів привело до того, що їх стали продавати дешевше. В результаті ціни пішли вниз, йдеться в дослідженні Saxo Bank, на яке посилається агентство.

Як пояснив директор інвестиційної компанії Tactical Alpha LLC Алек Янг, акції технологічний компаній були занадто перекуплені. Більшість нових інвесторів витрачали зекономлені під час карантину гроші. На початку тижня Apple і Tesla, бачачи інтерес інвесторів, провели дроблення своїх акцій, щоб знайти якомога більше покупців. В результаті їх цінні папери перенаситили ринок.

«Надалі будуть лідирувати інші напрямки», – підкреслив експерт. Він зазначив, що зараз почнеться зростання тих компаній, чиї цінні папери падали на час введення карантинних заходів. Зокрема, це міжнародні перевізники. Вони почали відновлювати свою діяльність і пішли в ріст.

На цьому тижні власник компанії Tesla Ілон Маск досяг третього місця найбагатших людей світу, збільшивши свій стан на більш ніж 111,3 мільярда доларів за рахунок подорожчання акцій його фірми. Це сталося якраз через дроблення і здешевлення цінних паперів, які залучили малих трейдерів. Скільки втратила Tesla після падіння акцій в ціні, поки не відомо.

Поділитись