Афроамериканець загинув у бійці з поліцейськими в Каліфорнії

Афроамериканець загинув у бійці з поліцейськими в Каліфорнії

Бездомний афроамериканець був убитий при спробі заволодіти табельною пістолетом поліцейського в місті Сан-Клементе (штат Каліфорнія).

Про це повідомила телекомпанія CNN з посиланням на шерифа округу Оріндж Дона Барнса. За його словами, 42-річний Курт Рейнхолд помер в середу від вогнепальних поранень, отриманих в ході сутички з двома співробітниками поліції. За словами шерифа, афроамериканець «схопився за зброю одного поліцейського і спробував витягти його з кобури». Під час бійки двічі вистрілив в Рейнхолда, той помер на місці події.

Розслідування інциденту проводить окружна прокуратура. Шериф висловив співчуття рідним і близьким загиблого, принісши вибачення за те, що трапилося.

Протести не вщухають у багатьох американських містах після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі, штат Міннесота. В кінці травня поліцейські отримали на нього скаргу, при затриманні один з них здавив шию Флойду. Пізніше чоловік помер в реанімації. Які брали участь в цьому поліцейських звільнили, одного з них звинуватили у вбивстві з необережності. На початку червня генпрокурор Міннесоти пред’явив звинувачення у справі Флойда ще трьом поліцейським.

Після цього в Міннеаполісі почалися протести, які потім пройшли по всій країні. Мирні акції переросли в безлади і зіткнення з поліцією.

Поділитись