Афганська армія звільнила від талібів район на півдні країни

Афганська армія звільнила від талібів район на півдні країни

Урядові сили Афганістану звільнили від бойовиків радикального руху “Талібан” повіт Гармсір в провінції Гільменд на півдні країни, повідомив представник афганського Міноборони Фавад Аман.


“Афганська національна армія звільнила сьогодні район Гармсір провінції Гільменд з-під контролю терористів Талібану. Двадцять талібів було знищено, десять поранено, а також велика кількість їх зброї та боєприпасів було захоплено в ході операцій”, – написав представник міноборони в Twitter.

В Афганістані йде протистояння урядових сил з бойовиками руху “Талібан”, які оволоділи значними територіями в сільських районах і розгорнули наступ на великі міста. Нестабільність в Афганістані наростає на тлі обіцянок адміністрації США до 11 вересня закінчити виведення військ з афганської землі. У 2020 році Вашингтон і представники “Талібану” підписали в Досі перше більш ніж за 18 років війни угоду про мир. Воно передбачає виведення іноземних військ з Афганістану за 14 місяців і початок діалогу після обміну полоненими.

Поділитись