Очевидці розповіли про життя в Афганістані при Талібані

Очевидці розповіли про життя в Афганістані при Талібані

Жителі Кабула побоюються за своє майбутнє, а виїхати за кордон з кожним днем ​​стає все складніше.

Вихід сил міжнародної коаліції на чолі з США з Афганістану і наступне за цим наступ бойовиків руху «Талібан» знову привели до появи потоків біженців. Опитані жителі країни і уродженці Афганістану розповіли про свої побоювання у зв’язку з останніми подіями.

Що чекати від талібів

Кабул все ще контролюється урядовою армією, але в місті панує відчуття нерозуміння, що очікує городян в майбутньому. «Люди пригнічені ситуацією, що складається. «Талібан» мобілізує молодь і підлітків на боротьбу з афганським урядом. Вони забороняють жінкам і дівчатам навіть гуляти по підконтрольним їм містах. Їм теж доводиться їхати», – пояснив панічні настрої житель афганської столиці Салім Аміні.

Студент РУДН Ахмад Санор Накіб повідомив, що побоюються за своє майбутнє не тільки в Кабулі. Його сім’я живе в Мазарі-Шаріфі на півночі країни, де багато теж залишають свої будинки, продають власність і їдуть геть.

Іншої думки дотримується житель Кабула Акбар М. (він попросив не називати свого повного імені). Люди побоюються радше не талібів, а хаосу в разі відновлення повномасштабної громадянської війни радикалів з урядом. Він запевняє, що на контрольованих «Талібаном» територіях люди знаходяться в безпеці, а в районах під контролем уряду панує хаос.

Поділитись