Афганістан відмовляється від російських вертольотів Мі-17

Афганістан відмовляється від російських вертольотів Мі-17

Афганістан планує повністю відмовитися від російських вертольотів Мі-17В-5 на користь американських аналогів до 2023 року.

Про це повідомляється в звіті виконуючого обов’язки генерального інспектора Міністерства оборони США. За словами експертів, такий крок, швидше за все, обумовлений політичними міркуваннями: афганські військові сильно залежать від американського фінансування, а контракт на поставку російських машин був укладений в 2011 році – до різкого спаду в стосунках Москви і Вашингтона. Як відзначають аналітики, це рішення не принесе користі Кабулу, тому що Мі-17 – оптимальний варіант для Афганістану з точки зору технічного обслуговування, вартості та експлуатаційних характеристик.

Збройні сили Афганістану повністю замінять російські вертольоти Мі-17В-5 (експортна версія Мі-8) на американські аналоги до 2023 року. Про це йдеться в звіті конгресу виконуючого обов’язки генерального інспектора Міністерства оборони США Шона О’доннела по ситуації в Афганістані за січень-березень 2020 року.

Поділитись