Аеропорт “Бориспіль” за підсумками ІІ кварталу 2019 роки очолив європейський рейтинг

Аеропорт “Бориспіль” за підсумками ІІ кварталу 2019 роки очолив європейський рейтинг

За підсумками другого кварталу 2019 року Міжнародний аеропорт “Бориспіль” став лідером рейтингу ACI Europe серед великих аеропортів Європи.

Найвищий результат аеропорт показав за показником зростання кількості обслуговуваних пасажирів. Про це стало відомо з повідомлення на сторінці Міжнародного аеропорту “Бориспіль” в Facebook.

“Ведучий результат забезпечила динаміка зростання в + 23.7% і + 27,6% відповідно. При цьому, перше півріччя Міжнародний аеропорт “Бориспіль” завершив на другому місці рейтингу (+20,1%), поступившись лише аеропорту Берліна”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, згідно з даними прикріпленою інфографіки, в групі аеропортів з кількістю обслуговуваних пасажирів від 10 до 25 млн, аеропорт “Бориспіль” показав найвищу динаміку – на рівні 27,6%.

Нагадаємо, що Міжнародний аеропорт “Бориспіль” обслужив за 7 місяців 2019 року 8,3 млн пасажирів. Це перевищує показник аналогічного періоду минулого року на 21,2%.

За підсумками третього кварталу 2019 року “Бориспіль” – знову один з лідерів рейтингу ACI Europe за рівнем пасажиропотоку серед аеропортів Європи

У жовтні 2019 року аеропорт знову став одним з лідерів у групі аеропортів з пасажиропотоком 10 – 25 мільйонів.

А напередодні Нового року аеропорт зустрів свого 15-мільйонного пасажира у 2019 році. Ним став пасажир Air Astana Арсеній Смоляр, який вилітав в Ташкент з пересадкою в Нурсултані.

Поділитись