Адвокати оскаржили звинувачення головному супернику Лукашенка

Адвокати оскаржили звинувачення головному супернику Лукашенка

Адвокати головного суперника Олександра Лукашенка на майбутніх президентських виборах Віктора Бабарика подали скаргу на ім’я генерального прокурора на постанову про притягнення їх підзахисного в якості обвинуваченого. Про це повідомляє Tut.by.

Звинувачення було оскаржене в повному обсязі. “І перш за все тому, що воно не дозволяє реалізувати право на захист. Обвинувачення повинно відповідати вимогам КПК і дозволяти зрозуміти, які саме дії інкримінуються, в чому вони виражалися і так далі. Якщо воно не дозволяє це зрозуміти і не є конкретизованим в достатній мірі, то в такому випадку людина не може спростовувати, тобто захищатися”, – пояснив адвокат Дмитро Лаєвський.

Він додав, що невизначеність висунутих екс-главі Белгазпромбанка претензій дозволяє засумніватися в тому, чи були для них підстави в принципі.

Раніше Мінський міський суд відхилив скарги адвокатів Бабарика на рішення про взяття його під варту. Політику були пред’явлені звинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу: легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом; ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі; дача хабара у великому розмірі.

За даними слідства, Бабарика, а також деякі колишні і нинішні топ-менеджери Белгазпромбанка створили організовану злочинну групу з метою виведення сотень мільйонів доларів за кордон. Влада вважає, що дана діяльність контролювалася “ляльководами з “Газпрому” і створила загрозу інтересам національної безпеки Білорусі.

Поділитись