Вперше за 11 років в сирійській Латакії пройшли скачки на конях

Вперше за 11 років в сирійській Латакії пройшли скачки на конях

Вперше за останні 11 років в сирійському місті Латакії глядачі змогли побачити перегони на нещодавно відремонтованому іподромі.

Президент Сирійської олімпійського комітету Фірас Муала розповів про важливість цієї події для країни.

За його словами, спортивні свята допомагають об’єднати людей і показати, що життя в регіоні поступово налагоджується. Також Муала зазначив, що раніше змагання проводилися щороку, але з початком війни стало не до них. На території відремонтованого іподрому під час війни розташовувався табір для біженців.

З цього року скачки в Латакії намір знову проводити регулярно. Відзначається, що такий захід також повинна підштовхнути людей до розведення чистокровних коней. Власник коня, яка першою прийшла на минулих перегонах, Ахмед Аль-Харада розповів, що раніше Сирія славилася найкращими в світі арабськими скакунами.

«Під час війни, звичайно, багато породистих коней загинуло, але поступово їх розведення відроджується, знову відкриваються конезаводи», – додав чоловік.

Всього в ході змагань пройшло сім заїздів, в яких взяли участь 53 чистокровних арабські коня. Змагання проводилися на дистанціях в 1000, 1250, 1800 і 2250 м.

Поділитись