Український журналіст назвав причини звільнення Андрія Шевченка з посади головного тренера збірної України

Український журналіст назвав причини звільнення Андрія Шевченка з посади головного тренера збірної України

Український журналіст Артем Франков назвав причини звільнення Андрія Шевченка з посади головного тренера збірної України.

За словами журналіста, Шевченко був не готовий протистояти політичному тискові України. На його думку, чинний президент Федерації футболу України Андрій Павелко завадив національній команді нормально підготуватися до чемпіонату Європи – 2020.

«Вся ця свистопляска пов’язана з амбіціями чинного глави ФФУ – Андрія Павелка. Зараз він дуже активно намагається повернутися в політичне життя країни, використовуючи найпростішу лінію. Лінію правого патріотизму. І націоналізму. Шевченко – російськомовна людина. Він взагалі космополіт. Людина живе в Англії, Італії, працює в Україні. Громадянин світу. І він не до кінця розумів, що відбувається.

Його ж частенько обкладали не за те, що він, припустимо, випускав на поле Марлоса, а тому, що він і його підопічні говорили по-російськи! Ось це декому дуже не подобалося. І це викликало нормальну реакцію у тренера: так яка вам різниця, якою мовою я говорю! Та хоч по-китайськи, ви що, знущаєтесь?!

А що творили ці політичні діячі з федерації? Просто вбивали клин між гравцями! Мовляв, чому він не розмовляє українською ?! Так що ситуація, звичайно, була складна», – наводить слова Франкова «Спорт-Експрес».

Нагадаємо, Шевченко не зміг домовитися з Українською асоціацією футболу (УАФ) про фінансові умови нового контракту. Збірна України дійшла до чвертьфіналу Євро-2020, де поступилася англійцям (0: 4).

Поділитись