Український футбольний клуб оштрафували за інтерв’ю гравців російською мовою

Український футбольний клуб оштрафували за інтерв’ю гравців російською мовою

Український футбольний клуб «Верес» оштрафований контрольно-дисциплінарним комітетом за розмову не державною мовою під час інтерв’ю гравців.

Про це повідомляється на офіційному сайті ФК.

Так, спортсмени розмовляли з журналістом російською мовою. Інтерв’ю відбулося після матчу 17-го туру чемпіонату України, під час якого “Верес” зустрівся з “Динамо” (0:3).

Як зазначили у прес-службі клубу, причиною штрафу стало порушення регламенту змагань щодо надання флеш-інтерв’ю футболістами державною мовою. Тепер представники «Вереса» виступатимуть перед ЗМІ лише українською мовою.

«Відтепер і далі представники народного клубу «Верес» будуть давати інтерв’ю та коментарі для ЗМІ лише українською мовою. Для тих футболістів або інших працівників клубу, які володіють державною мовою на недостатньому на їхню думку рівні, клуб готовий організувати курси з вивчення української», — зазначено у повідомленні.

11 серпня українська письменниця Лариса Ніцой звинуватила українських олімпійців у «щебеті» російською мовою та заявила, що спортсмени ведуть психологічну війну проти українського суспільства та ламають його. При цьому раніше вона запропонувала називати російську мову московською, а Росію – Московією.

Поділитись