У Союзі ММА Росії відреагували на рішення України не пускати росіян на ЧЄ

У Союзі ММА Росії відреагували на рішення України не пускати росіян на ЧЄ

Глава Союзу змішаних єдиноборств (MMA) Росії Радмір Габдуллін висловився про заборону Української федерації по MMA виступати на чемпіонаті Європи в Києві російським бійцям.

Раніше глава української організації Володимир Тесля заявив, що заборона на участь спортсменів з Росії було однією з вимог організації до Глобальної асоціації ММА (GAMMA).

Габдуллін заявив, що GAMMA не визнана в Росії, а офіційний чемпіонат Європи зі змішаних єдиноборств пройшов в 2021 році в Казані при організації Міжнародної федерації MMA (IMMAF). За словами функціонера, інші першості Союз MMA Росії не вважає легітимними.

«Насправді для мене це кричущий випадок. Навіть якщо це не стосується спортсменів Союзу ММА Росії, збірної Росії, то це в будь-якому випадку стосується наших російських громадян, які зібралися їхати на змагання.

Незрозуміло який президент ніким не визнаної Федерації – це, звичайно ж, вважаю справжнім викликом, і в спорті ні в якому разі так себе вести не можна», – цитує його Спорт-Експрес.

Чемпіонат Європи з MMA повинен був пройти в Греції, проте він був перенесений через лісові пожежі в Грузію. Через зростання випадків зараження коронавірусом в країні Глобальна асоціація ММА (GAMMA) знову змінила місце проведення змагань. Тепер першість заплановано на 5-9 листопада в Києві.

Поділитись