У Канаді встановили світовий рекорд по тривалості хокейного матчу

У Канаді встановили світовий рекорд по тривалості хокейного матчу

У Канаді встановили абсолютний світовий рекорд за тривалістю хокейного матчу.

Про це повідомив телеканал CBS. Рекорд встановили спортсмени з канадської провінції Альберта. Гра тривала більше 10 днів і закінчилася рано вранці 15 лютого.

Матч проходив на відкритому льодовому майданчику недалеко від Едмонтона. За перемогу боролися команди Team Hope («Надія») і Team Cure ( «Лікування»). 40 спортсменів, змінюючи один одного, грали в хокей на протязі 252 годин, пише «Рідус». Перемогу здобула команда «Надія» з рахунком 2649: 2528.

За словами одного з організаторів гри Кейт Галлахер, подію вже включили в Книгу рекордів Гіннесса. Уточнюється, що за 10 днів його учасники зібрали більше 1,84 млн канадських доларів ($ 1,45 млн). Гроші підуть на дослідження в області боротьби з раковими захворюваннями в Університеті Альберти.

Галлахер розповіла, що спортсменам не завадили навіть крижані дощі та мороз, температура повітря при поривах вітру опускалася до -55 градусів. Організатор додала, що хокеїсти не отримали обморожень або будь-яких серйозних травм, відбувшись лише синцями та великими мозолями на руках і ногах.

Попередній рекорд також був встановлений цими двома командами. У 2018 році вони грали без перерви протягом 251 години 7 хвилин і 58 секунд.

Поділитись