Рішення Бекхема стати обличчям ЧС у Катарі викликало невдоволення ЮНІСЕФ

Рішення Бекхема стати обличчям ЧС у Катарі викликало невдоволення ЮНІСЕФ

Рішення Девіда Бекхема стати обличчям чемпіонату світу в Катарі зіпсувало його співпрацю з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), про це 14 листопада повідомила газета Daily Mail із посиланням на джерела в організації.

Зазначається, що фундаментальну роботу, яку колишній капітан збірної Англії проробив з ЮНІСЕФ за останні 15 років, було зруйновано його відносинами з країною Близького Сходу.

Наголошується, що причиною цього стала погана репутація Катару в галузі прав людини.

«Чесно кажучи, Девід зробив величезний внесок у ЮНІСЕФ протягом багатьох років. Девід врятував життя дітей по всьому світу, але наступного року люди будуть говорити про нього лише те, що він отримає мільйони від Катару», — наводить слова співрозмовника видання.

Крім того, джерела вважають, що Дитячий фонд ООН припинить співпрацю з Бекхемом і він не братиме участі в жодних проектах організації.

Наразі 46-річний Бекхем є послом доброї волі ЮНІСЕФ, у рамках співпраці з яким у 2015 році він заснував свій благодійний фонд.

Девід Бекхем стане обличчям чемпіонату світу з футболу в Катарі. Екс-гравець збірної Англії заробить на цьому близько £150 млн. Після турніру Бекхем стане футбольним послом Катару.

Зірка футболу 1990-х та нульових обійматиме цю посаду протягом 10 років. Бекхем завершив професійну кар’єру гравця у 2013 році у клубі «Парі Сен-Жермен».

Поділитись